16 Ekim 2009 Cuma

BAŞHEKİMİN MESAJI



BAŞHEKİM Dr.Hasan KAYA


Dâhiliye Polikliniği Hizmete Girdi

Tam teşekküllü hastane gibi hizmet verebilmesi için yenileme çalışmaları süren Kozlu Semt Polikliniği’nde, Dâhiliye polikliniğini hizmete açıldı.

Kaliteli hizmet ve uzman kadrosuyla hastalarına hizmet veren poliklinikte hafta içi her gün dâhiliye polikliniği hizmet verecek. Hafta içi her gün hem Kozlu’da hastalarına uzman doktorlar tarafından hizmet verileceğini belirten

Başhekim Dr. Hasan Kaya,

Konu ile ilgili bilgiler verdi. Kaya, açıldığı günden bugüne kadar hastaneyi hizmet konumunda yenilediklerini belirterek, Daha önceki yıllarda kullanılmaz bir haldeyken, AK Parti hükümeti tarafından poliklinik baştan aşağıya yenilendi.

Açıldığı günden bugüne kadar hastanede vatandaşlarımıza kaliteli hizmeti sunmak için elimizden gelen çalışmayı sergiliyoruz. Hastanemiz gün geçtikçe yeniliyoruz.

Son yaptığımız değişikliklerle, belde halkının ihtiyacına cevap verebilecek noktaya geldik. Hastanemizde hafta içi her gün uzman hekimlerin olacağı dâhiliye polikliniği açarak hizmet vermeye başladık. Tüm KOZLU belde halkımıza hayırlı olsun.

BAŞHEKİM
Dr.Hasan KAYA


HASTANE ENFEKSİYONLARININ KONTROLÜ: NASIL OLMALI?

Hastane enfeksiyonları, mortalite ve morbidite oranları yanısıra hastanede yatış süresi ve maliyette ek artışlara yol açmaları nedeniyle de gelişmekte olan ülkeler için olduğu kadar gelişmiş ülkeler için de önemini ve güncelliğini korumaktadır. Bu enfeksiyonların ek yatış süreleri, ek maliyet ile mortalite oranları tabloda sunulmuştur. Hastane enfeksiyon oranları ülkeden-ülkeye ve hatta hastaneden-hastaneye değişmek üzere genellikle %8-13.5 arasındadır. Bu oran sürveyansın en düzenli yapılabildiği ülkelerden olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) için %5 olarak bildirilmektedir.
Amaç sağlık kurumlarını hem oraya gelen ve hizmet alan hastalar açısından hem de orada çalışan ve hizmet veren insanlar açısından daha temiz, daha sağlıklı bir hale dönüştürmek olmalıdır.

HIPOKRAT YEMINI
Tıp ta yemin denilince ilk akla gelen Hipokrat Andıdır. Hipokrat ( M. Ö. 460 - 370 ) yaklaşık 2500 yıl önce tıbbın özellik arz eden bir sanat olduğu fikrini benimseyerek, bu sanatı yapacak olanları belli bir yemin etrafında birleştirmek ve sanatın kutsallığını ifade edebilmek amacı ile böyle bir metni gelecek kuşak hekimlere miras bırakmıştır. Tıpta yemin Hipokrattan sonra da Galen, Laennec, Hufeland gibi ünlü isimlerin de ilgi odağı olmuş ve bu hekimlerde kendi oluşturdukları metinleri tıp dünyasına armağan etmişlerdir. Ancak yeminlerin sadece isimleri değişmiş, anlam ise “Hipokrat Andı” nda olduğu şekli ile kalmıştır. ” Hayata saygı duymak ve zarar vermemek.””

”GÜNÜMÜZDEKİ HALİ"
Tıp fakültesinden aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı hak ve yetkileri kötüye kullanmayacağıma,
Hayatımı insanlık hizmetlerine adayacağıma insan hayatına mutlak surette saygı göstereceğime ve bilgilerimi insanlık aleyhine kullanmayacağıma mesleğim dolayısıyla öğrendiğim sırları saklayacağıma hocalarıma ve meslektaşlarıma saygı göstereceğime din, milliyet, cinsiyet, ırk ve parti farklarının görevimle vicdanım arasına girmesine izin vermeyeceğime mesleğimi dürüstlükle ve onurla yapacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.
*******************
KOZLU SEMT POLİKLİNİĞİ
Doktorları
Dr. Hasan KAYA ( Başhekim )
Dr. Hakan AKYÜZ
Dr. Ali Kemal KAYAHAN
Dr. Erol SAĞATLI
******


1 yorum:

DÜZCELİ Kardeşler Oto Kaporta ve Fırın Boya dedi ki...

Kozlu Semt Polikliniğinin,
Başhekimi
Dr.Hasan KAYA

Kozlu halkına Mesleki faaliyetleri yanında Sosyal yönüyle de başarılı olmuş ve kendisini kozluya adamış, benim diyen bir çok kozluludan daha fazla kozluya Hizmet vermiş TEK Kişidir.
İşte onun içindir ki, Kendisi kozlu sevdalısıdır.
Kozlu Halkından büyük takdir ve tasvip görmüş ve halkın gönülne taht kurmuş, ve saygınlık kazanmıştır.
Mesleki faaliyetlerinde başarılı hizmetlere imza atan,
Sayın Dr.KAYA
Başhekimlik görevini başarı ile sürdürmekte ve Kozlu halkına verdiği sağlık hizmetlerinde Kozlu'ya hep İLKLERİ getiren ve halka hizmet veren kişiliğinin bir tezahürü olarak,
Kozlu Halkıyla daha iyi bütünleşmek gayesiyle ve hastaların daha iyi hizmet alabilmesi gayesiyle İNTERNET ortamında Kozlu halkıya iletişim sağlamak için ,
KOZLU SEMT POLİKLİNİĞİ olarak yaptırdığı web sitesi çok güzel olmuş,
Sayın Başhekim Dr.KAYA'ya sağlık ve esenlikler dilerken daha nice başarılı hizmetlerde bulunacağına inanıyorum.
Kdz. Ereğlide bile Kozlu Semt polikliğininin hizmetleri konuşulmakta Alaplı, Kdz. Ereğli ve köylerinden Kozluya sağlık hizmeti almak için gidenlerin memnuniyetlerini bu vesile ile paylaşmak istedim.
TEŞEKKÜRLER
Sayın, Başhekim Dr. Hasan KAYA
DÜZCELİ KARDEŞLER
Mustafa ÇAĞLAR
Oto Kaporta ve Fırın Boya Servisi
Kdz. EWreğli